Boligidyll i blindvei nær sjøen

Publisert: 22. mai 2024

I Norddalsheia i Søgne, 150 meter fra båthavn og strand, ligger en koselig liten endegate med nye boliger som du kan flytte inn i før sommeren.

– Tre eneboliger er allerede bygd og solgt. Den fjerde påbegynnes snart og er foreløpig ledig. I tillegg har vi ferdigstilt et rekkehus med fire enheter. To av dem er fortsatt ikke er tatt, sier prosjektleder Sven Ivar Tellefsen.

Agder Bolig sikret seg samtlige tomter i blindveien på toppen Norddalsheia for et par år siden, og har dermed kunnet forme et bomiljø der alle bygningene arkitektonisk er i samme familie.

– SELV OM boligene er ulike i størrelse og pris, er stilen den samme. Vi satser tungt på kvalitet i materialvalget og kjører bevisst et design som stikker seg litt ut, forteller Tellefsen, som ikke legger skjul på at tilbakemeldingene på arkitektens strek er gode.

– Vi får anerkjennelse for arkitekturen vår, og det er vi nokså stolte av, smiler han.

Agder Boligs felt i Norddalsheia har også en beliggenhet som kan fenge de fleste. Mellom den ene eneboligen og rekken med garasjer, går en natursti med en hinderløype for barn. Stien ender i en lekeplass med sandkasse og ulike apparater.

LITT BORTENFOR er det bygd idrettsanlegg med ballbinge og sykkelløype. Her er det også god bussforbindelse til Lunde og Tangvall.

– Norddalsheia ligger i enden av Kjellandsheia, som er et fantastisk turområde. Men den største kvaliteten vil jeg likevel si er nærheten til sjøen, der det er opparbeidet strand og bålplasser. Her det også mulig å skaffe seg båtplass, sier Tellefsen.

Eneboligene kommer i to versjoner, der den ene har en litt større terrasse over carporten. Prisene varierer fra 4,4 til 5,2 millioner kroner.

I ENDEN AV veien finner vi et rekkehus med fire enheter. I den lengst inne har en familie allerede flyttet inn. Den neste vil være innflyttingsklar om kort tid.

– Vi bygger ferdig de to siste enhetene også. Så her er det bare å melde sin interesse, sier Tellefsen.

Rekkehusene er på rundt 100 kvadratmeter over to etasjer. Alle har en stor privat takterrasse og vil få garasjeplass. Prisene starter på 3,7 millioner kroner.

– DET ER TYDELIG at Norddalsheia appellere til ulike kjøpergrupper. Vi har solgt til både barnefamilier og eldre par som nærmer seg pensjonsalder, sier Tellefsen, mens han spaserer bortover gaten.

– Der har vi planlagt en tomannsbolig og her er det tegnet inn et rekkehus tilsvarende det som allerede er bygd, forklarer prosjektlederen og peker.

Totalt har Agder Bolig fått regulert inn 14 enheter i den idylliske veistubben i Norddalsheia.

– Vi får anerkjennelse for arkitekturen vår, og det er vi nokså stolte av.

Sven Ivar Tellefsen, prosjektleder i Agder Bolig