Karin falt pladask for hjørneleiligheten

Publisert: 8. mai 2024

Karin Birkenes hadde bestemt seg for at hun aldri ville flytte fra byen. Men en tur til Sangereidåsen forandret alt.

– Jeg hadde egentlig ikke lyst til å bo så langt fra Lillesand sentrum, men så ble jeg overtalt av vennen min til å ta en tur ut for å kikke. Det var en gråværssøndag med regn. Da vi kom opp hit, sto døren tilfeldigvis oppe. Hadde den ikke gjort det, så ville jeg ikke stått her nå, forteller Karin.

Karin koser seg med en kopp kaffe i hagen, der det er lagt ferdigplen og plantet bøkehekk.

For kort tid siden flyttet hun inn i en flunkende ny leilighet i Hattepollkjerr i Sangereidåsen. Eneboligen der hun bodde, ti minutters gange fra byen, ble solgt på null komma niks.

– De siste årene har jeg kjent at tiden er inne for å bo i leilighet, men jeg fant aldri noe som passet. Helt til jeg kom opp hit, sier Karin, og flytter litt på en av flere stueplanter som har fått plass i vinduskarmen.

DEN 82 KVADRATMETER store endeleiligheten har tre soverom, stort bad og en romslig stue som er stilfullt innredet. Fra det moderne kjøkkenet har Karin panoramautsikt over tretoppene så langt øyet kan se.

– Jeg er veldig glad i heier, så dette er helt fantastisk. Og, se der er klatretårnet ved Brønningsmyrkrysset, sier Karin og peker.

Fra kjøkkenvinduet kan Karin nyte utsikten over skog og heier så langt øyet kan se.

Mange vil mene at utsikten mot sør er enda bedre. Fra stuevinduet og hagen foran leiligheten kan Karin skue ut mot Blindleias holmer og skjær. Uteplassen er allerede møblert med sofa, stoler og bord.

– Jeg tar med meg strikketøy og kaffekopp ut, og sitter og koser meg. Med tak og vindskjerming, vil dette bli som en ekstra stue, sier Karin.

SINE SISTE yrkesaktive år hadde hun hos dørprodusenten Scanflex på Birkeland. Nå nyter hun pensjonisttilværelsen i fulle drag.

– Men jeg er mye hytta på Brokke, som jeg har sammen med vennen min. Derfor har jeg lenge ønsket meg en bolig som er lett å holde og en hage som er lettstelt. Det har jeg fått nå, sier Karin.

En liten grønn flekk har hun likevel, og den setter hun pris på.

– Det er veldig koselig med litt plen. Og snart begynner også bøkehekken å vokse, sier den livsglade pensjonisten – som i tillegg til å strikke liker å male.

– Ja, jeg har en del hobbyer. Derfor var jeg litt spent på om det ene soverommet kunne brukes til hobbyrom, men det gikk helt fint, sier hun.

ARBEIDET MED leiligheten var godt i gang, da Karin bestemte seg for å kjøpe. Men hun rakk å gjøre en del tilpasninger før hun flyttet inn.

– De fleste ønsker jo å sette sitt personlige preg på boligen. Jeg kom inn tidlig nok til å kunne velge en annen kjøkkeninnredning og en vask med to kummer. Badet fikk dessuten en firkantet servant og en annen type toalett. Parketten på gulvet valgte jeg også selv, sier Karin, som roser oppfølgingen fra Agder Bolig.

– Den har vært kjempebra! Prosessen med tilvalg gikk veldig radig. Først ble jeg tatt med til Sørlandskjøkken, så dro vi sammen videre til elektriker og rørlegger – alt på samme dag. Jeg ble også gjort oppmerksom på at jeg kunne velge gulvlister og dører, som en kjøper ikke alltid tenker over.

AGDER BOLIG leverer i utgangspunktet nøkkelferdige boliger.

– Samtidig åpner vi for at kunder som ønsker det skal kunne sette sitt eget preg på sitt nye hjem. Derfor er vi åpne for å gjøre spesielle tilpasninger, sier Sven Ivar Tellefsen, som er ansvarlig for Sangereid-prosjektene hos Agder Bolig.

Leilighetene i åttemannsboligen varierer i størrelse – fra 69 til 82 kvadratmeter. De minste har to soverom, de største tre. Den billigste er priset like under 4 millioner kroner, den dyreste rett over 5 millioner kroner.

Karin Birkenes er strålende fornøyd med oppfølgingen hun har fått av prosjektleder Sven Ivar Tellefsen i Agder Bolig.

Det er fortsatt mulig å kjøpe leilighet her.

– I denne åttemannsboligen er det fire ledige, én nede og tre oppe. Disse skal ferdigstilles i sommer, sier Tellefsen.

KARIN HAR HILST på noen av de nye naboene, men håper på flere.

– Mange av oss som bor her i bygget er på samme alder, og det passer veldig fint. Da er vi liksom i samme modus, sier Karin.

Men hva var det egentlig som skjedde den regnfulle søndagen, da hun møtte en ulåst dør og fikk en uventet privatvisning i leiligheten som senere skulle bli hennes nye hjem?

– Vi kom inn i det som bare var et åpent skall. Men jeg kjente med en gang så inderlig at her kunne jeg faktisk bo. Det er var en deilig følelse. Og den følelsen har jeg fortsatt, sier Karin.

– Jeg kjente med en gang så inderlig at her kunne jeg faktisk bo. Det er var en deilig følelse. Og den følelsen har jeg fortsatt.

Karin Birkenes