Maler siste strøk på utsiktsleilighetene

Publisert: 5. desember 2023

På en bakketopp med sjøutsikt mot Blindleia, bygger Agder Bolig åtte leiligheter. To av dem vil være innflyttingsklare til jul.

Vincent har upåklagelig utsikt når han gjør sparkler veggene slik at leiligheten er klar til å bli malt.

– Nå gjør jeg veggene klare for sparkling. Snart skal de pusses og males. Første strøk spraymales, den andre maler vi for hånd, sier Vicent, og fører sparkespaden adrett nedover den ene stueveggen.

Han er én av to malere som svinger kosten i det nye byggefeltet i Sangereidåsen i Lillesand.

Her har Agder Bolig så langt ferdigstilt tre firemannsboliger og en seksmannsbolig. Samtlige 18 enheter er solgt og har fått lys i vinduene.

NÅ JOBBES DET med åttemannsboligen – som har samme arkitektoniske uttrykk som de andre byggene i nabolaget. 

– Tre av åtte er solgt. To av dem – nummer 42 og 44 – skal overleveres før jul. Litt arbeid gjenstår, men vi har god kontroll, smiler Per Askildsen.

Han er byggeleder for Agder Bolig og styrer prosjektene i Sangereidåsen. I tillegg til de to malerne, har han med seg én fliselegger, to snekkere og et knippe innleide håndverkere, som tar seg av alt fra montering av elektrisk anlegg til ventilasjon og gulvavretting.

– BELIGGENHETEN PÅ denne åttemannsboligen er fantastisk, sier Askildsen, og skuer ut over skjærgården.

– Her bor du midt i naturen. I tillegg til den vanvittige utsikten, er det kort vei herfra til Sørlandsparken og sykkelavstand til Lillesand sentrum, legger han til.

Leilighetene varierer i størrelse – fra 69 til 82 kvadratmeter. De minste har to soverom, de største tre. Den billigste er priset like under 4 millioner kroner, den dyreste rett over 5,5 millioner kroner.

Byggeleder Per Askildsen

– Alle leilighetene har vannbåren varme i gulvene og god lydisolering mellom etasjene. For oss er det viktig at beboerne har den nødvendige komforten, sier Askildsen.

Med hver leilighet følger det dessuten en carport klargjort for elbillader og en tilstøtende bod.  

– VI SOM JOBBER her er blitt veldige glade i Sangereidåsen som sted. Og det blir bare gøyere og gøyere etter hvert som boligene blir ferdige og fylles opp med folk, sier Askildsen.

At Sangereidåsen er blitt så populært, er kanskje ikke så rart. I tillegg til flott utsikt og moderne arkitektur, har området flere lekeplasser hvor barna kan boltre seg.

Og med både barnehage og dagligvarebutikk like i nærheten, kan du velge å la bilen stå når du skal hente og levere barna eller gjøre innkjøp.

– Vi som jobber her er blitt veldige glade i Sangereidåsen som sted. Og det blir bare gøyere og gøyere etter hvert som boligene blir ferdige og fylles opp med folk.

Byggeleder Per Askildsen