Ruller ut flere nye eneboliger i Grimstad

Publisert: 12. desember 2023

Den femte eneboligen i Gullsmedsløyfa vil være klar til å males innvendig før jul. Snart starter arbeidet med å reise to til.

– Vi fôrer ut vegger og lekter ned tak. Rørleggerne er allerede i gang. Om ikke lenge kommer elektrikerne og ventilasjonsfolkene, sier Laimonas Gervinas.

Laimonas Gervinas tar en siste sjekk at veggene er i vater.

Den skarpe formiddagssolen sender lys gjennom de høye stuevinduene i Gullsmedsløyfa 9. Utenfor er det bitende kaldt. Men kulda merker ikke Gervinas noe til.

– Jeg liker meg best inne. Her er det godt og varmt, sier den blide håndverkeren.

SAMMEN MED Evaldas Glumbakas utfører han alt innvendig tømrerarbeid på stedet. I stillasene utenfor klatrer to andre snekkere. De sørger for at alle fasadedetaljer kommer på plass. 

Agder Bolig bygger med elementer produsert på egen fabrikk. Det betyr at veggene kommer ferdig isolerte med vinduer og kledning.

– Denne måten å føre opp hus på, halverer byggetiden. Dessuten blir kvaliteten bedre, ettersom alle elementene produseres i kontrollerte omgivelser inne i monteringshallen, sier byggeleder Per Askildsen.

AGDER BOLIG har allerede bygd tre firemannsboliger i Klomreheia i Grimstad. Samtlige enheter der er solgt. Den siste ble overlevert i sommer.

Nå settes eneboligene opp. De ligger ved siden av hverandre med noen meters avstand i Gullsmedsløyfa. Fire av dem er ferdige – og solgt. Nå jobbes det med nummer 9, som tross stor interesse fortsatt ikke har funnet en heldig eier.

Snart går Per Askildsens team i gang med nummer 7 og 11. Grunnmuren er støpt ferdig på begge to.

Byggeleder Per Askildsen melder om stor interesse i markedet for eneboligene i Klomreheia.

– BORTENFOR LIGGER 13, 15 og 17. Der har vi ikke begynt å støpe ennå, men vi opplever likevel stor interesse i markedet, sier Askildsen.

Eneboligene som Agder Bolig bygger i Gullsmedsløyfa kommer alle i samme arkitektoniske stil. De har tre soverom, bad og vaskerom nede, og stue, kjøkken og soverom i andre etasje.

– Boligene har en flott fasade med mange fine detaljer og carport. Selv om de i utgangspunktet er like, kommer de i to ulike utgaver. Den ene har stort kjøkken – den andre et litt mindre kjøkken, men noe større terrasse, sier Askildsen.

BOLIGFELTET KLOMREHEIA ligger i naturskjønne og idylliske omgivelser, kun et par kilometer nordvest for Grimstad sentrum.

Her er det mange fine lekeplasser, og barneskolen, fotballbane og badestrand en kort sykkeltur unna. 

– Vi opplever Klomreheia som et veldig populært område. Snittalderen på de som bor her er nokså lav. Vi ser at barnefamiliene trekkes til eneboligene, mens firemannsboligene ofte selges til enslige voksne med barn, sier Askildsen.

– Vi opplever Klomreheia som et veldig populært område. Snittalderen på de som bor her er nokså lav.

Byggeleder Per Askildsen